Search Free Mixtapes

neděle 9. března 2008

Missy Elliot Životopis

Missy Elliott ŽivotopisMelissa Arnette Elliott se narodila 1. července 1971 v Portsmouthu ve Virginii.

Na konci osmdesátých let se stala členkou r´n´b skupiny Sista, kde zpívala a psala texty po boku LaShawn Shellmana, Chonity Coleman a Radiaha Scotta.

Missy pak požádala svého kamaráda Timothyho "DJ Timmyho Tima" Mosleye, aby se stal producentem skupiny a pomohl nahrát její první skladby. Po čase si skupiny Sista všiml producent a člen skupiny Jodeci jménem DeVante Swing, který pro ně sehnal v New Yorku kontrakt u nahrávací společnosti Elektra, pod kterou spadala i jeho společnost Swing Mob.

Právě DeVante přejmenoval Mosleyho na Timbaland a ten poté, co roku 1995 Swing Mob zanikl, spolu s Melvinem "Magoo" Barcliffem pokračoval ve společné práci s Missy Elliott. Věnovali se hlavně produkci a poté, co pomohli zpěvačce Aalyiah v roce 1996 k dvojité platině za album One In A Million, si vytvořili dostatečně zvučná jména a každý již čekal na jejich sólová alba.

To své vydala Missy Elliott roku 1997 pod názvem Supa Dupa Fly. Na album byl zařazen megahit Da Rain (Supa Dupa Fly), který z Missy udělal ještě větší hvězdu, než si doposud dokázala představit. Nová superstar na poli rapu a r´n´b byla na světě.

Druhé album Real World se neslo v duchu debutu a opět se setkalo s velkým úspěchem. Na albu se objevil i singl All N My Girl, který vyšel ve dvou verzích - v evropské, kde hostuje francouzský Mc Solaar, a zámořské s Big Boiem z Outkast.

Své třetí album vydala v roce 2001 a pojmenovala jej Miss E.So Addictive. Na něm se objevily další přelomové hity její kariéry jako například Get Ur Freak On, 4 My People nebo One Minute Man s hostujícími jižany Ludacrissem a Trinou.

S albem Under Construction z roku 2002 pomohl Missy mladý Deji Saka, velice talentovaný, pouze třináctiletý producent. Pomohl tak Missy vytvořit hity jako Work It (do té doby největší hit Missy Elliott) nebo Gossip Folks, kde se opět objevil Ludacriss.

V listopadu roku 2003 vyšlo páté studiové album This Is Not A Test. To je stejně jako všechna předchozí dnes platinové, za což vděčí hlavně hit-singlům Pass That Dutch a I'm Really Hot.

Šesté album Missy Elliott je vynikající dílo The Cookbook z roku 2005. Jeho pilotní singl Lose Control se vyšplhal na třetí místo hitparády Billboard Hot 100. Jako hosté se na desce podíleli Mike Jones, Mary J. Blige, Pharell Williams nebo třeba Ciara.

Má svojí značku která se jmenuje RESPECT ME,vznikla ve spolupráci s firmou Adidas.

0 Comments:

 

Hentai Gay Porn