Search Free Mixtapes

sobota 15. prosince 2007

2PAC Životopis


2PAC
Narodil se 16. června 1971 v Bronxu, New York. Jeho matka Afeni Shakur ho porodila jenom dva měsíce po návratu z vězení. Jeho otec byl Billy Garland nebo kluk známý jako 'Legs', ale to se nikdy nikdo nedověděl. Jako dítě zažil 2PAC hodně stěhování. Nejdříve z Brooklynu, New York do Baltimoru, kde začal chodit do školy . Jeho učitel byl překvapen jeho nadáním . . Poté se přestěhoval na západní pobřeží do Oaklandu, Kalifornie, kde se poprvé setkává s rapem. S jménem 'MC New York', rapuje 2PAC v okolí Bay Area se skupinou ´Bay Area MCs´. Aby se stal slavným musel se objevit po boku slavné skupiny. To se mu povedlo účinkováním ve videu 'Same Song' skupiny Digital Underground z jejich desky 'This is an EP Release'. Po tomto vystoupení podepisuje smlouvu s labelem Interscope.

Rok poté v roce 1991 vychází joho debut: '2Pacalypse Now'. Nebylo zcela revoluční, ale některé songy jako 'Brenda's got a Baby' byly velmi originální, na rozdíl od jiných raperů. V říjnu 1991 se Tupac dostal poprvé do křížku se zákonem. Tvrdil, že jej policista napadl za neopatrnou jízdu a žaloval od oaklandské policie 10 milionů dolarů odškodného.Nastalo ale více problémů naž si 2PAC myslel, když se ukázalo, že jeden raper zabil strážníka policie, protože před činem poslouchal jeho LP '2Pacalypse Now'. Vicepresident USA Dan Quayle žádal stáhnutí desky z prodeje, ale jeho prosba byla ignorována. V roce 1993 získáva ohromnou popularitu díky albu 'Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z.' Deska se ze začátku málo prodávala, prvním singlem byl 'I Get Around', dalším singlem však byl kultovní 'Keep Ya Head Up' a album se rázem stává zlatým. Tupac v té době účinkuje ve svém již druhém filmu 'Poetic Justice' spolu s Janet Jackson. Rok 1993 je pravděpodobně rokem kdy se Tupac vymkl jakékoliv kontrole.

V březnu 1993 je odsouzen k 15 dnům za udeření režiséra svého videoklipu Allena Hughes´e v L.A. Poté v dubnu na 10 dní v Michiganu za udeření dalšího rapera basebalovou pálkou. A v říjnu je zatčen v Atlantě za střelbu po dvou hlídačích. Tresty byly později zrušeny. V listopadu 1993 je Tupac obviněn, že sexuálně obtěžoval svoji fanynku v hoteleovém pokoji v New Yorku a v dubnu 1994 je zatčen za držení zbraně a marihuany v L.A. Takže když vyšel jeho další film 'Above The Rim', ve kterém exceloval spolu se stejnojmenným soundtrackem, bylo již jméno Tupac Shakur dostatečně známé. V mezičase čekání na soudní verdikt , bylo po Tupac´ovi pětkrát vystřeleno v nahrávacím studiu. Dodnes není jasné kdo stál za touto střelbou, ale 2PAC si byl jistý, že to byl Notorious B.I.G. a Puff Daddy. Den poté byl odsouzen na rok a půl do vězení.

Během doby za mřížemi vycházejí dvě alba. První je jeho skupiny Thug Life. Druhé LP 'Me Against the World' obsahovalo vinikající tracky jako např. 'Dear Mama' napsaná jeho matce, která získala cenu Gramy. V říjnu 1995, po osmi měsících ve vězení, nabízí Suge Knight 2PACovi, že Knight/Death Row Records zaplatí 1 400 000 dolarů kauece a Tupac podepíše smlouvu labelu Death Row. Tupac souhlasí a začíná připravovat první rapové 2-CD 'All Eyez On Me'. 'All Eyez On Me' zlomilo řadu rekordů. Prodej přesáhl hodně přes hranici šesti platinových desek, stal se druhým nejlépe prodávaným dvojcédečkem v historii (druhým po Beatles). Po tomto LP účinkoval Tupac ještě ve třech filmech, ´Gridlock'd', 'Bullet' spolu s Mickey Rourkem a 'Gang Related'.

Tupac nasedá spolu se Sugem Knightem (jeden s producentů Death Row) do robustního BMW 750 IL a opouští v záblescích blesků fotoaparátů novinářů Las Vegas Center Dome. S křižovatky se vyřítí bílí cadillac. V něm podle svědků jedou 3 černí muži. Padne několi výstřelů. Tupac je těžce raněn. Cadillac ujíždí a ve vzniklém davu nastává panika. Suge jede s těžce raněným Tupacem za doprovodu dvou policejních aut do Las Vegaské kliniky. Během jízdy "Tupac ještě komunikuje. V nemocnici jde Tupac ihned na operační sál. Upadá do trvalého stavu klinické smrti . O sedm dní později je na žádost jeho matky a nalezené poslední vůle odpojen od přístrojů. Následný den je spálen v krematóriu. Identita útočníků je k dnešímu dni neznámá. Nikdo Tupaca od chvíle kdy ho Suge odvážel do nemocnice neviděl. Nikdo se nikdy o případ podrobněji více nezajímal. Až teď....

I po jeho smrti, je více jak tisícovka svědků, kteří přísahali, že viděli Tupaca. Snad největší ohlas vzbudil dne 2.5. 98, kdy několik desítek lidí, čekající na rapový koncert Snoop Doggy Doga v L.A. Aréně, vidělo tmavou limuzínu vyjíždějící od zadního vchodu. Všichni přísahali, že v ní viděli sedět na zadním sedadle 2PACa.

Řada důkazů hovoří i pro fakt, že Tupac Shakur opravdu zemřel. Policejní zpráva byla utajena z důvodu ochrany otevřeného násilí mezi gangy East side a West side . V písni od Tha Outlawz s alba Resurrection s roku 98 je jasně slyšet v hlas říkající : " Did you think I'd die ?? " (Myslíte, že bych zemřel ??) . Tupac v jedné ze svých mnoha básní praví : "Až přijde 4 ůplněk roku 2003 , vrátím se zpět a budu volný " . Schovává se snad Tupac a čeká na lepší zítřky ??? Makavelli pochází od známého italského politika a vojevůdce Machiaveliho , který předstíral v bitvě smrt, aby přelstil své nepřátele . Ať tak či onak , Tupac Amaru Shakur zůstane jednou z největších postav americké černé hudby.

Můj osobní názor je, že 2PAC teď někde v poklidu žije a užívá si života, ale každý na to má jiný názor, každopádně to je pro mě jeden z největších rapperů.

0 Comments:

 

Hentai Gay Porn