Search Free Mixtapes

sobota 15. prosince 2007

50 Cent Životopis

Curtis James Jackson (* 6. července 1975 New York), známý spíše pod pseudonymem 50 Cent, je americký černošský gangsta rapper, který se proslavil alby Get Rich or Die Tryin' a The Massacre. Celosvětově prodal dohromady 22 milionů nosičů těchto multiplatinových alb, čímž se řadí mezi nejúspěšnější rappery všech dob. Jackson má image tvrdého chlapíka, v mládí žil v chudých poměrech a prodával drogy. V roce 2000 na něj byl spáchánpokus o vraždu, při kterém byl devětkrát zasažen projektilem ráže 9mm, z útoku se však jakoby zázrakem zotavil, díky čemuž si vysloužil přezdívku Bulletproof (neprůstřelný). Je několikanásobně trestaný.

Raná kariéra


Po zotavení ze zranění se jej ujal rapper Eminem a představil jej Dr. Dre. S ním vyprodukoval jedno z nejuznávanějších alb poslední doby - Get rich Or Die Tryin'. Tímto debutem se prosadil po celém světě.Následovně založil crew G-Unit, se kterou vydal řadu mixtapů, jež se prosadily v newyorské undergroundové scéně. V roce 2003 vychází G-Unit debutová deska Beg fo Mercy

Vrcholná éra

Po vydání alba Get Rich or Die Tryin‘ se tak stává komerčně nejúspěšnějším rapperem roku 2003. Poté se prosazuje i se svou crew G-Unit, a to jak albem, tak založením oděvní značky, labelu a dalšího byznysu se značkou G-Unit. Výrobků s jeho signaturu je celá škála, od erotických pomůcek, přes kondomy, knihy, až po energetické nápoje. Po rapperovi Jay-Z je druhým nejbohatším umělcem Hip hopu.
O 50 Centovi byl v roce 2005 natočen částečně biografický film Get Rich or Die Tryin', který byl uveden na DVD i v ČR.
Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života Curtise " 50 Cent " Jacksona. (oficiální text distributora.)
Film posbíral průměrná až nadprůměrná hodnocení a je přirovnáván k Eminemově Osmé míli.
V roce 2005 vydává album The Massacre, které se dočká relativně stejného komerčního úspěchu jako to předchozí a stále buduje svoji pozici v americké hip hopové scéně. Nyní vlastní obrovský byznys a k jeho společenství G-Unit se přidávají další rappeři a lidé, kteří jsou v Hip-hopu významní. 11. září 2007 vydal již své třetí album, které nese název Curtis. Jeho prodeje se v dnešních podmínkách odhadují kolem dvou a půl milionu kopií.


Diskografie

- Get Rich Or Die Tryin' (2003)



- Before I Self Destruct (2008)

- The Best Of (2008/9)

0 Comments:

 

Hentai Gay Porn