Search Free Mixtapes

neděle 16. prosince 2007

Lil Jon Životopis

Jonathan Smith spíše známý jako Lil'Jon je americký rapper, producent a průkopník hudebního stylu CRUNK (směs jižanského hip hopu a bass muziky). Narodil se v Atlantě, ve státě Georgia v roce 1970. Je absolventem Douglasské střední školy v Atlantě, pracoval jako DJ. Založil vlastní crew: LIL'Jon & East Side Boyz.
Lil Jona objevil Jermaine Dupri a nabídl mu spolupráci s labelem So So Def kde pracoval jako A&R (artist and repertoire). Zpočátku se objevoval v rádiu V103 a dělal remixy pro Ushera, Too Short, Xscape a Total. Pod So So Def Records byl mezi lety 1993 a 2000.



V roce 1996 začal spolupracovat s Lil' Bo a Big Samem, dohromady tvoří již zmíněnou crew East Side Boyz (dále jen ESB). S ESB společně vydali alba Get Crunk a Who U Wit, obsahující stejnojmennou skladbu Who U Wit, která se stala jakousi "hymnou atlantských klubů" a během roku se chytla ve všech jižanských klubech. DJ Smurf řekl: "Vše co řekneš nebo uslyšíš o Crunku má co dočinění s Lil Jonem."
Who U Wit značně ovlivnil cestu kudy se Crunk dál ubíral. ESB se vrátili s albem Put YourHood Up v roce 2001. Toto album vyvolalo bouřlivou diskusi kvůli svému obalu. Jeden z největších hitů z Put Your Hood Up "Bia Bia" (feat. Ludacris, Too Short, Chyna Whyte) se stal největším hitem všech amerických klubů a jednou z 20 nejstahovanějších MP3.
V roce 2002 Lil Jon a ESB vydali své průlomové album King Of Crunk(download), které se stalo jedním z nejprodávanějších toho roku. Pilotní singl "I Dont Give a Fuck" (feat. Mystakal & Krayzie Bone) opět vnikl do všech klubů po cele Americe a sklidil velký úspěch. Pak následoval další singl a to Get Low, který je i v soundtracku ke hře Need For Speed-Underground. V roce 2003 vyšlo CD&DVD "part II" které obsahovalo remix "Get low" ( feat. Busta Rhymes, Ying Yang Twins & Elefant Man). Lil Jon se mimo jiné objevil ve snad nejznámějším tracku od Ying Yang Twins - Salt Shaker.
V tom samém roce požádal o spolupráci Lil Jona R&B zpěvák Usher. Z této spolupráce vznikl nejhranější hit, který obsazoval nejvyšší příčky světových hitparád několik týdnů: Usher feat. Lil Jon & Ludacris - "Yeah!". Tento sing použil známý americky bavič Dave Chapelle ve své show ( Chapelle's show) kde ukazuje momenty z Lil Jonova života (Moment of Lil Jon's Life). Lil Jon je známý tím, že k vyjádření mu stačí tři slova: OKEY!!!! WHAT?!?!YEAH!! A toho se chytil právě Dave Chapelle.
V roce 2004 Lil Jon produkoval další 2 hity roku. Jedním z nich je "Goodies" (feat. Petey Pablo) od mladé nastupující R&B zpěvačky Ciary, která je spíše brána jako "princess of a crunk". Druhý hit, na kterém se v tomto roce Lil Jon podílel, byl "Freek A Leek" od rappera Petey Pablo.

Pak následovalo další album - Crunk Juice. Na tomto albu se podíleli známí rappeři a producenti jako např.: Lil Jonův chráněnec Lil Scrappy a Hagon, velký producent Rick Rubin, Ice T, Ice Cube, Timbaland, Ludacris a další. Dvoj CD Crunk Juice obsahuje remix hitu od Daddy Yankees- Gasonlina, parodie na Chapelle's show a Chris Rocka.
Lil Jon v tomto roce také spolupracoval se skupinou KORN na tracku "Twisted transistor". Ve videu k tomuto songu nahradili členy této nu-metalové formace rappeři Snoop Dogg, Xzibit, David Banner a Lil Jon.
V červnu 2005 Ashton Kutcher napálil Lil Jona když nastupovat do letadla mířícího do Las Vegas. Kutcher nastražil do letadla herce, aby oznámil Lil Jonovi, že letadlo ve kterém se právě nacházejí letí do Ekvádoru. Lil Jon se zhrozil a zmatkoval. Po chvíli mu prozradili, že byl napálen Kutcherem. Později v jedné show Lil Jon vtipkoval: "Nemůžete si střílet z krále Crunku!!"
Lil Jon se objevil také ve videohře Tony Hawk's American Westeland.
V únoru 2006 oznámil, že už jednou pro vždy musí vyřešit spory uvnitř TVT. Lil Jon se chystá vrátit do "práce". Práce- tím myslí práci na svém prvním sólovém albu Crunk Rock, které by mělo vyjit ještě v roce 2006.
Lil Jon je ženatý od 29.11.2004. Malý obřad se konal v Puerto Ricu. Mezi hosty byli např.: Snoop Dogg nebo Usher. Celkem se sešlo kolem 80 lid

0 Comments:

 

Hentai Gay Porn